EVADARE si ULTRAJ la Centrul de Detentie Buzias

EVADARE si ULTRAJ la Centrul de Detentie Buzias

Pentru ca informatia nu circula in intregime si nici de aceasta data nu iese nimeni din Ministerul Justitiei sau ANP sa spuna exact ce s-a intamplat la Centrul de Detentie Buzias, o sa o facem tot noi.

S-a intamplat din pacate ca inca un politist de penitenciare sa fie ultragiat in timpul evadarii, insa de aceasta data toata scena pare desprinsa din filme.

În data de 27.08.2019 seara, doi deţinuţi au părăsit incinta unităţii, au sărit gardul şi au fugit spre localitatea Hitiaş, judeţul Timiş.
Profitand de faptul ca pe sectia de detinere era doar un singur agent supraveghetor, 3 deţinuţi l-au agresat fizic pe acesta, lovindu-l cu pumnii, picioarele şi cu un obiect contondent la nivelul capului şi corpului.

In cele din urma unul din detinuti a procedat la imobilizarea politistului prin strangulare.
Ulterior, doi dintre aceştia au reusit sa evadeze sărind gardul unităţii.


De ce au reusit acest lucru? Pentru ca unora li se pare normal ca pe o sectie de detinere sa faca serviciul doar un singur supraveghetor neinarmat. Pentru ca unora li se pare normal sa trimiti angajatii in libere cu forta, pentru a se evita plata orelor suplimentare restante, chiar cu riscul de a slabi siguranta locului de detinere si in mod evident siguranta celui care executa serviciul singur. Aceeasi problema o au si colegii de la plutonul escorte dar si ceilalti colegi din pază care stau cate 12 ore in serviciu fara sa fie inlocuiti macar pentru a-si satisface nevoile fiziologice. Cam multe evadari in ultima perioada nu credeti?

Am scapat de Tudorel Toader si am data de Ana Birchal, care parea ca promite si ca o sa avem in sfarsit un ministru al justitiei deschis la dialog si dornic de a rezolva deficitul acut de personal, dar si drepturile financiare restante. Nu s-a intamplat nimic altceva decat sa fim din nou mintiti, lasati cu un buget care nu acopera plata restantelor financiare catre angajati, dar si cu toate concursurile de noi angajari suspendate. Dupa toate aceste nereusite, a urmat si remanierea. O luam de la capat, nu ne lasam.

Avem un guvern care nu intelege nici pana in ziua de astazi, ca toate drepturile legislative facute cadou detinutilor, nu vor duce decat la transformarea penitenciarelor in locuri de recreere si odihna, pentru cei ce vor iesi inainte de ispasirea pedepsei, dornici de noi victime. Exemplul Recursului compensatoriu care nu reprezinta o problema pentru guvernare.

Ce tragedii vreti sa se intample pentru a intelege ca lucram 24/24 printre cei mai periculosi infractori din Romania si ca prin indifereanta dvs puneti in pericol o intreaga societate?

%d blogeri au apreciat: