Evadatul de la Satu Mare a fost capturat

Evadatul de la Satu Mare a fost capturat

“Deţinutul Varga Marius a fost capturat în jurul orei 17.30, în zona localităţilor Mădăraş – Gelu, judeţul Satu Mare, de către o echipă mixtă formată din poliţişti de penitenciare, poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi poliţişti din cadrul Poliţiei Locale. Menţionăm că deţinutul a părăsit punctul de lucru – Gospodăria Agrozootehnică a Penitenciarului Satu Mare, sâmbătă, 27 iunie, în jurul orei 11.30. În momentul capturării, deţinutul nu a opus rezistenţă”, a transmis Penitenciarul.

În momentul capturării, deţinutul nu a opus rezistenţă. (…) În legătură cu fapta săvârşită va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare. De asemenea, pentru persoana condamnată se va declanşa procedura disciplinară şi, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale”, potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Acesta va fi cercetat penal şi riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la trei ani.

“Reiterăm faptul că, în legătură cu fapta săvârşită va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare. De asemenea, pentru persoana condamnată se va declanşa procedura disciplinară şi, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale. Având în vedere faptul că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru aflat în exteriorul locului de deţinere este asimilată infracţiunii de evadare, menţionăm că aceasta se pedepseşte, conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani”, a precizat Penitenciarul Satu Mare.

Sursa AGERPRES si MEDIAFAX

Foto: Mediafax

%d blogeri au apreciat: