Polițist de penitenciare ultragiat, Ministerul Justiției încă fără reacții!

Polițist de penitenciare ultragiat, Ministerul Justiției încă fără reacții!

La penitenciarul Oradea, un deținut a devenit agresiv uitând probabil de faptul că se află într-un penitenciar și nu într-o pensiune cu centru SPA.

În momentul când agentul supraveghetor a deschis grilajul camerei pentru a-l scoate din camera de deţinere, deținutul pe fondul unei stări de nervozitate s-a aruncat în grilaj și l-a lovit pe acesta cu ambele palme în piept, a ieșit din cameră, s-a deplasat către dușuri proferând injurii şi ameninţări la adresa acestuia.

Întregul eveniment a fost filmat de camerele de supraveghere însă după cum bine știm, nu o să ajute la nimic, iar sancțiunile nu mai sperie pe nimeni, așa cum nici pedeapsa cu închisoarea nu o mai face.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și Ministerul Justiției cunosc problema comportamentului adoptat de detinuți, iar lipsa unui cadru legal, prin care astfel de acte ar putea fi sancționate mult mai drastic, nu va face decât ca lucrurile sa degenereze într-un final.

Avem destule exemple negative în rândul colegilor din M.A.I, nu avem nevoie de ele și în rândul colegilor noștri. Recent am prezentat cazul unui un coleg de-al nostru care a fost înjunghiat în timpul serviciului de către un deținut.

Norocul a făcut ca incidentul să nu se transforme într-o tragedie și mai mare. Și de aceasta dată, nici o reacție din partea Ministerului Justiției.

%d blogeri au apreciat: