Video | Deţinutul care evadase acum o lună de la Penitenciarul Ploieşti a fost prins de localnici

Video | Deţinutul care evadase acum o lună de la Penitenciarul Ploieşti a fost prins de localnici

Evadat de la Penitenciarul Ploiești pe data de 18 aprilie, Onorel Lupu a fost prins, vineri, 15 mai, în jurul orei 21.30, la limita dintre comunele Podenii Noi și Bălțești, Prahova.

El a fost prins de un localnic în momentul în care se pregătea să dea o nouă spargere.

Bărbatul fusese condamnat la trei ani de închisoare pentru furt şi mai aştepta judecarea într-un alt dosar, pentru lipsire delibertate. El a evedat de la secţia Movila Vulpii a Penitenciarului Ploieşti şi a reuşit să se ascundă de poliţişti vreme de aproape o lună.

Deţinutul are la activ zeci de furturi pentru care a şi fost condamnat în martie 2019 la trei ani de închisoare de către Judecătoria Ploieşti. În plus, el este trimis în judecată de către procurorii din Vălenii de Munte într-un dosar în care este acuzat de lipsire de libertate. Potrivit unor surse judiciare, Onorel Lupu ar fi forţat o fetiţă în vârstă de 13 ani să meargă împreună cu el. A ţinut-o departe de famile câteva zile, mai spun sursele citate. Acest dosar se află încă în faza de judecată, pe rolul secţiei penale a Judecătoriei Vălenii de Munte. Pentru că victima este minoră, informaţiile despre acest caz nu sunt publice.

Onorel Lupu a ajuns în închisoare la sfârşitul lunii martie 2019, după ce Judecătoria Ploieşti l-a condamnat la trei ani de închisoare pentru furt calificat ”în formă continuată (10 acte materiale) şi în stare de recidivă postexecutorie”. Este cunoscut de către poliţiştii din Prahova drept hoţ din locuinţe. Obişnuia să fure în special biciclete pe care le vindea ulterior. Este de fel din comuna Şoimari, judeţul Prahova, dar înainte să ajungă în spatele gratiilor nu avea un domiciliu stabil.

%d blogeri au apreciat: